Nytt i butiken! Skrivböcker med unika motiv inspirerade av historiska kvinnor

Supergrafik har den stora glädjen att erbjuda fem unika skrivböcker med fem olika omslagsdesign av Gina Eriksson/PatternMeBright. 

Genom att skapa mönster utforskar hon historiska kvinnor som så ofta förbisetts när historieböcker skrivits. Gina är mönsterdesigner med konstnärlig kandidatexamen i design och examen i mönsterdesign och grafiska tekniker.

Du hittar skrivböckerna under fliken "Noga utvalt".


// Pressmeddelande från PatternMeBright 9 januari 2019:

Historiska kvinnor i mönsterformat

Som en del av Formex Design Talents presenterar PATTERN ME BRIGHT en kollektion mönstrade necessärer och anteckningsböcker. Genom att skapa mönster utforskar PATTERN ME BRIGHT historiska kvinnor som så ofta förbisetts när historieböcker skrivits. Med fokus på att assistera och inspirera användaren vill den färgstarka formgivningen väcka tankar samt uppmuntra till samtal och nya möten.

I PATTERN ME BRIGHT’s monter hos Design Talents får en gå på upptäcktsfärd i en allt så ofta förbisedd historia. Genom mönster har his- toriska kvinnor fått nytt liv och lyser bland annat färgstarkt från omslagen på en kollektion anteckningsböcker. Samtidigt som de mönstrade omslagen talar om en historia ges utrymme för en ny att skrivas innanför pärmarna.

PATTERN ME BRIGHT, skapat av Gina Eriksson, vill utforska föreställn- ingen om vad mönsterdesign ska vara och följer med sina starka färger och originella uttryck i mönstertraditioner som kanske främst vill väcka tankar. ”Genom färg och form vill jag gestalta kvinnor som alla satt avtryck på historien men inte fått utrymme i läroböckerna. Samtidigt som jag själv lär mig vill jag dela med mig av möjliga förebilder.”

Det var frustrationen av att historieböckerna under skoltiden knappt nämnde några kvinnor och rapporter om att statistiken idag, tio år senare, inte ser bättre ut som ledde till att Gina skapade PATTERN ME BRIGHT. Med dessa mönster strävar hon efter att skapa ett möte mellan funktionell design och social hållbarhet. “För att bryta mönster måste vi först upptäcka mönster.”

Under 2018 har hon synts på marknader såsom Feministisk Marknadoch Designmarknad Stockholm med sin handtillverkade provkollektion’Highlight Herstory’. I sitt oktobernummer uppmärksammade Sköna HemPATTERN ME BRIGHT under rubriken ‘Form som megafon’. //2019-02-11

Produkter
Övrigt