Supergrafik

Konstgallerier Stockholm

Om du är på jakt efter att se god konst när du befinner dig i huvudstaden kan du här få tips på bra konstgallerier i Stockholm. Det finns mängder med både större och mindre gallerier och konsthandel i Stockholm som passar alla konststilar, oavsett om det är måleri, fotografi eller skulpturer. Vi har listat några av våra favoriter och ger även tips på att du kan hyra konst till arbetsplatsen. 

Konstgallerier i Stockholm

Det finns mängder med konstgallerier i Stockholm i de allra flesta stadsdelarna. Vi har listat några av våra personliga favoriter som både drar den större publiken att besöka, men även de mindre gallerierna som skapar en personlig känsla där man har chans att prata med galleristen eller konstnären själv. 

Åmells

Om:

Åmells är ett anrikt konstgalleri i Stockholm som har funnits sedan 1920. De är världsledande inom konsthandel i Stockholm i skandinavisk konst och har utställningar, men även andra tjänster som att sälja och köpa konst i Stockholm. Framförallt kan du hitta målerier, fotografi och skulpturer från 1700-talet och framåt.

Stadsdel Stockholm:

Östermalm

Adress:

Birger Jarlsgatan 14,
114 34 Stockholm

Galleri Stockholm

Om:

Galleri Stockholm har både konstförsäljning och utställningar i centrala Stockholm. Framförallt kan du hitta glaskonst och konst inom inredning och belysning. Deras utbud är modernistiskt och passar för de som vill se och köpa konst för offentliga miljöer och för privat bruk. Du kan även ta del av utställningar online på Galleri Stockholms hemsida.

Stadsdel Stockholm:

Norrmalm

Adress:

Mäster Samuelsgatan 60,
111 21 Stockholm

Wetterling Gallery

Om:

Wetterling Gallery kan du hitta teckningar, målerier, skulpturer och installationer i samtids- och modernistisk anda. Det har funnits sedan 1978 och varit bland de större gallerierna i Stockholm länge, och har dessutom ställd ut på internationella mässor världen över.

Stadsdel Stockholm:

Norrmalm

Adress:

Kungsträdgården 3,
111 47 Stockholm

Fotografiska

Om:

Ett av de mest moderna gallerierna som öppnades 2010 och har främst fotografier och visuell konst från hela världen. Fotografiska är perfekt ställe att tillbringa en dag på då de har utställningar, restaurang, events och en shop. Du har dessutom en fin vy över Stockholm därifrån.

Stadsdel Stockholm:

Skeppholmen

Adress:

Stadsgårdshamnen 22,
116 45 Stockholm

Hyra konst

Visste du att man kan hyra konst? Framförallt för dig som vill inreda kontorsmiljöer utan att behöva köpa dyr konst kan du istället hyra konst. På Åmells har du möjligheten att hyra konst från 1600-talet till nutid inom skandinavisk konst som passar i alla rum på ett kontor. Du får hjälp med en första konsultation där experter kan ge ett förslag på vilken typ av konst kan passa för ert kontor, och därefter även ansvarar för installationen av konsten på plats. I uthyrningen ingår även försäkring så ifall något skulle gå snett kan du förlita dig på att det kan lösa sig smidigt.

Varför hyra konst?

  • Du slipper ta ansvaret för transport och installation
  • Kan byta ut konsten ofta så du slipper tröttna
  • Prismedvetet då det blir billigare än att köpa konst
  • Du kan lära dig om nya konstnärer du annars inte hade vetat om
  • Att hyra konst är avdragsgillt. Läs mer om detta hos Visma Spcs om avdragsgilla inventarier som konst ingår i. Om du köper konst kan du inte dra av utgiften.