Supergrafik

Konst att köpa

Att köpa konst kan vara en snårig stig. Man vet att man vill dekorera väggarna hemma med vackra tavlor, men man vet inte riktigt vad för tavlor, hur många, och vilka storlekar man ska satsa på. Vill man ha posters och prints? Eller klassiska canvastavlor? Kanske lite av varje? Hur mixar man stilar på bästa sätt?

Det finns många aktörer på konstmarknaden och det är inte helt lätt att sålla i det enorma utbudet. När det gäller kostnad för konst finns det verkligen alla nivåer, från spottstyver till astronomiska summor. Hur mycket man är villig att betala för konst på vägg är upp till var och en, men en intressant vägg behöver inte vara dyrköpt.

Köp konst – 4 vägar att gå

Det finns lite olika vägar att gå när man vill köpa konst och vissa aktörer står ut. För att göra din konstresa lite smidigare har vi här listat fyra butiker som vi anser vara både seriösa och versatila, med ett rikt utbud av konst. Är du på jakt efter kvalitativ konst kommer du med stor förmodan att finna något du faller för hos någon av de listade förslagen.

Åmells – köp konst från 1600-talet och framåt

Har du en förkärlek för klassisk, skandinavisk konst från 1600-talet och framåt, är Åmells en butik att kika på. Åmells är en konsthandlare med hundraårig erfarenhet av konsthandel och man är specialiserade på just skandinavisk konst – allt från gamla till moderna mästerverk. Utöver djupgående kunskap om klassisk konst samlar man också på fotokonst och samtidskonst, så utbudet här är gediget.

Åmells fysiska konstgalleri finns i Stockholm, men de har också ett onlinegalleri där man kan få en inblick i ett urval av konsten som finns till salu. Köp konst på Åmells om du värdesätter kvalitet i allt från service och bemötande till kunskap och utbud. Men framför allt, köp konst på Åmells om du vill investera i noga utvald konst av högt värde och med goda framtidsutsikter. 

 • En anrik konsthandlare med hundraårig erfarenhet av den svenska konstmarknaden.
 • Skandinavisk konst i alla former, från 1600-tal till idag.
 • Delar av konstsamlingarna finns tillgängliga att ta del av online.

Samtidskonst hos NOA

Det finns mängder av kända och eftertraktade konstnärer, var och en med sina flaggskeppsverk. Att investera i och pryda sitt hem med ett favoritkonstverk ger otrolig tillfredsställelse. För dig som vill köpa populär konst från kända konstnärer är NOA Gallery ett måste att känna till då utbudet här är oslagbart, samtidigt som man aldrig tummar på kvaliteten. Hemsidan är otroligt lättnavigerad och inköpsprocessen enkel.  
 • Gediget utbud av kända konstverk från populära konstnärer.
 • Man kan välja mellan att köpa konstverk med eller utan ram. 
 • Lättnavigerad hemsida med tydlig kategorisering och informativt innehåll.

Köp konst direkt från konstnärer

Ett annat, effektivt och uppskattat sätt att köpa konst är att köpa den direkt från konstnären. Har du hittat en svensk konstnär vars verk du hyser särskild förkärlek till kan du ofta köpa dennes konst via Konst.se – en portal för svenska konstnärer där de kan marknadsföra och sälja sina konstverk i original direkt till kunder. 
 • Köp konstverk i original direkt från din favoritkonstnär. 
 • Brett utbud av unika verk från såväl kända som mindre kända konstnärer. 
 • Anpassa din sökning efter budget, tycke och smak. 

Köp konst på auktion

Ett tidlöst, klassiskt sätt att handla konst är att vända sig till auktioner. Mycket eftertraktad konst säljs till högstbjudande via sajter som Bukowskis, Barnebys och Uppsala auktionskammare. Seriösa konstintresserade, som även ser sina konstinköp som investeringar och är på jakt efter högkvalitativa klipp på konstmarknaden, håller sig aktiv i konstauktioner. Att köpa konst på auktion är dels en spännande process, dels en garanti för att konsten håller ett visst värde.
 • Att köpa konst på auktion är roligt och ger ett tillfredsställande adrenalinpåslag.
 • Man får möjlighet att göra riktiga klipp på högkvalitativ konst.
 • Konst som säljs på auktion är ofta en god investering.

Skapa din egen konst med kvalitetsmaterial

För dig som är inspirerad att skapa egen konst, erbjuder Ibwahlstrom.se konstnärsmaterial online i ett stort sortiment. Oavsett om du är ute efter penslar eller akvarellmaterial hittar du det till ett billigt pris. Deras konstnärsbutik i Stockholm är en utmärk plats för inspiration i konstens tecken där du kan utforska ett mångsidigt utbud av konstnärsmaterial som kan hjälpa dig att förverkliga dina kreativa drömmar effektivt.