Supergrafik

Tillverkning av skyltar

Att välja rätt skylt till sitt företag är inte alltid helt lätt. Hur vet man vilket material och vilken typ ska man välja? Vilket företag passar mina behov? På den här sidan guidar vi dig igenom de olika stegen inom skylttillverkning, vad du ska tänka på innan beställning och listar olika typer av skyltar. Vi har även samlat 6 intressanta skyltföretag som är experter inom sina områden.

Holmquistsign

Hos Holmquistsign kan du köpa skyltar till företag. Sedan starten 1937 har de tillverkat skyltar i egen fabrik, alltid med fokus på hög kvalitet och hantverk. De tar fram produkter i alla material och erbjuder både traditionella lösningar och marknadens senaste tekniker såsom UV-print. Holmquistsign gillar alltid en utmaning och du får ett offertförslag inom 24 timmar. 

Fördelar

– Fokus på hög kvalitet och hantverk

– Egen fabrik i Sverige

– Sveriges äldsta skyltföretag

Kontakt

Telefon: 08 – 681 89 90

Mail: sales@holmquistsign.se

Skövde Gravyr

Skövde Gravyr specialiserar sig på graverade företagsskyltar. De erbjuder skräddarsydda lösningar med fokus på synbarhet och design, inklusive för fasad och med olika belysningsalternativ. Skövde Gravyr tillverkar produkter för både företag och privatpersoner, anpassade efter kundens behov och verksamhetens karaktär.

Fördelar
– Specialister på gravyr

– Tillverkning i Sverige

– Snabba leveranser

Kontakt

Telefon: 0500 – 10 20 50

Mail: info@skovdegravyr.se

Skylt & Dekor

Skylt & Dekor erbjuder ett brett sortiment anpassat för företag, med allt från neon- och LED-skyltar till traditionella i plåt. De fokuserar på att leverera hög kvalitet oavsett budget och erbjuder stöd hela vägen från design till montering, inklusive underhåll för att hålla skyltarna i toppskick.

Fördelar

– Utför både enkla arbeten och större projekt

– Hög kvalitet oavsett budget

– Erbjuder underhåll

Kontakt

Telefon: 076 – 200 24 32

Mail: info@skyltodekor.se 

FocusNeo

FocusNeo är specialiserade på skräddarsydda företagslösningar för både inom- och utomhusbruk. Genom materialval och belysningstekniker skapar de produkter med innovativ design. De erbjuder en heltäckande service från koncept till installation och har över 50 års erfarenhet inom branschen.

Fördelar
– Erbjuder skräddarsydda skyltlösningar

– Specialiserade på ledstråk och wayfinding

– Över 50 års erfarenhet inom branschen

Kontakt

Telefon: 08 – 681 68 00

Mail: info@focusneo.se 

Skyltpoolen

Skyltpoolen erbjuder tjänster från koncept och design till produktion och montering. De riktar sig mot företag, exempelvis fastighetsägare och offentliga förvaltningar. Med lång erfarenhet inom branschen är de vana vid att ta fram kundanpassade och kreativa lösningar​ som är enkla att använda.

Fördelar

– Erbjuder enskilda produkter och system

– Tillverkar för interiör och exteriör 

– Arbetar med många olika material

Kontakt

Telefon: 018 – 65 63 90 

Mail: info.mitt@skyltpoolen.se​​​​​​​ 

Skyltgruppen

Skyltgruppen erbjuder skräddarsydda lösningar som inkluderar design, materialval, placering, bygglov, produktion och montering. Deras tjänster syftar till att ge varumärken unik synlighet och bidra positivt till det urbana rummet. Företaget är specialiserat på att omvandla logotyper till unika produkter, med fokus på kreativa och innovativa lösningar.

Fördelar
– Specialister på logotyper

– Fokus på noggrannhet och hög kvalitet

– Erbjuder helhetslösningar

Kontakt

Telefon: 08 – 30 12 60

Mail: info@skyltgruppen.se

Hur går skylttillverkning till?

Här har vi samlat information om de olika stegen vid skylttillverkning och viktiga saker att ha i åtanke innan beställning. Du kan även läsa om vilken variant som passar till vad.

Vad är syftet med skylten?

Steg ett innebär att fastställa syftet. Du som kund beskriver ditt behov, ditt varumärke och vad du vill uppnå. Ska den informera, guida eller sälja? Här behöver du även tänka på i vilken miljö den ska synas. Ibland kan bygglov behövas, vilket du kan läsa mer om hos Boverket.

Material

Vid val av material utgår man från tilltänkt användningsområde, till exempel om skylten ska sitta inomhus eller utomhus. Materialet påverkar såklart även utseende, hållbarhet och behov av underhåll.

Produktion

Produktionsprocessen ser lite olika ut beroende på vilket material som ska användas. Förutom skärning och formning kan exempelvis även svetsning förekomma. Sedan är det dags att applicera vald grafik genom målning, digital utskrift eller vinyldekal. Digitala och ljusskyltar har en mer komplex produktionsprocess.

Kvalitetskontroll

Innan leverans och montering säkerställer tillverkaren att skylten lever upp till kvalitetskraven. Detta görs för att kontrollera att produktionen har gått rätt till och är särskilt viktigt med produkter som kräver installation, exempelvis digitala eller med belysning.

Leverans, montering och installation

De flesta tillverkare erbjuder leverans, vilket kan vara smidigt när man beställt kompletta system eller en stor kvantitet. Tillverkaren monterar och kontrollerar att skylten blir korrekt installerad.

Underhåll

Vissa produkter kräver mer underhåll än andra. En ljuslåda där en lampa har gått sönder behöver förstås ses över så snart som möjligt, medan en vanlig fasadskylt kanske bara behöver rengöras då och då. Tillverkaren kan erbjuda service och underhåll under en begränsad tidsperiod eller en tilläggstjänst för detta.

Olika typer av skyltar

För fasad

Sitter på fasaden och syftar till att göra företag synliga och kan tillverkas i flera olika varianter. En flaggskylt sticker rakt ut från väggen, vilket gör den synlig från flera olika håll och på långt avstånd, medan en fasadskylt monteras utmed fasaden. Båda typerna går att tillverka i en mängd olika utformningar, men behöver vara tåliga och hållbara eftersom de sitter utomhus.

För entré

Fungerar som ett första intryck av företaget och syftar till att informera och guida besökare. Beroende på placering kan den tillverkas av ett tåligt material, eller som en enklare i plåt. Skylten kan sitta både inomhus och utomhus, exempelvis i lobbyn eller vid ingången, och ska spegla företagets identitet eller varumärke.

För kontoret

Hjälper till att identifiera olika rum och områden, såsom mötesrum, personalutrymmen och enskilda rum, vilket hjälper anställda och besökare att hitta på kontoret. Klassiska dörrskyltar tillverkas i mässing och är graverade, men idag är det vanligare med mer flexibla lösningar, där namn och information är lätta att byta ut.

Med belysning

Belysta skyltar, eller ljuslådor, är lite mer komplexa att tillverka och kräver mer underhåll men förbättrar synligheten avsevärt – särskilt under kvällar och vid dåliga väderförhållanden. Förutom att locka uppmärksamhet och skapa en inbjudande atmosfär kan en lösning med belysning bidra till ökad varumärkesmedvetenhet.

Med gravyr

Gravyrskyltar erbjuder en distinkt och sofistikerad look som signalerar kvalitet och hållbarhet. Dessa är tillverkade av tåliga material som mässing, rostfritt stål eller plast och passar både för inomhus- och utomhusbruk.

Digital skylt

Digitala skyltar erbjuder en hög flexibilitet då det går att ändra dess budskap utan ytterligare kostnad. Den kan visa dynamiskt innehåll som videor och animationer och möjliggör skräddarsydda budskap. Dessa produkter kräver löpande underhåll och uppdateringar av mjukvaran.